Torhoutsesteenweg 107/2 8210, Zedelgem - Brugge info@q-life.be
050/39 28 56

XL intro workshop hatha – yin yoga

XL intro workshop hatha – yin yoga

Op 21 september 10u tot 12u

Alles bestaat uit de tegengestelden yin en yang. Yin slaat op de maanenergie, de vrouwelijke energie, rust, het intuïtieve. Yang slaat op de zonne-energie, de mannelijke energie, actie, dynamiek.

‘Yin is in’

In onze drukke Westerse maatschappij waar iedereen zich haast van het een naar het ander en geleefd wordt door zijn agenda, overheerst de yang energie. Veel mensen voelen dan ook dat hun lichaam niet meer in evenwicht is. We zijn continu gejaagd, leven meer in ons hoofd, geraken uitgeput.

‘Yin-Yang yoga’

Met yin en yang yoga proberen we beide energieën in balans te brengen. De les start met een yang flow waarbij we de energie in ons lichaam activeren. Daarna gaan we over naar yin – houdingen. Stroom mee op de golven van je ademhaling en voel je nadien krachtiger, blijer en gefocust.

Yin yoga is ontspannend en rustgevend maar het is meer dan dat. Yin yoga werkt diep in het lichaam en dat mag je letterlijk nemen. We richten ons hier niet op de spieren (die houden we ontspannen) maar op de fascia (= het bindweefsel), de ligamenten en de gewrichten.

Dat doen we door de houdingen gedurende 2 tot 5 minuten aan te houden. Dit maakt ons soepeler en creëert voelbaar meer ruimte in lichaam en geest.  Maar het hoofddoel van yin yoga is het aanspreken van je zelfherstellend vermogen. Door op aangepaste wijze de fascia te stimuleren, worden de dieperliggende weefsels aangespoord tot herstel en vernieuwing. Door stil te worden in de houdingen trainen we onze geest om tot rust te komen zelfs in uitdagende omstandigheden.

We sluiten af met een heerlijk ontspannende savasana.

Docent: Isabelle / Prijs: 25 euro

Inschrijven voor deze workshop