Torhoutsesteenweg 107/2 8210, Zedelgem - Brugge info@q-life.be
050/39 28 56

Start to obstacle run

Start to obstacle run

Wat is obstacle running precies?

Een obstacle run is een evenement waarbij de deelnemers lopen in combinatie met het overwinnen van diverse obstakels. Het parcours loopt vaak door de natuur en de deelnemers komen onderweg hindernissen tegen. Voorbeelden van obstakels zijn het kruipen onder prikkeldraad, grachten oversteken, kracht- en sprongproeven, over touwnetten klimmen, etc. Ook het parcours zelf kan een hindernis vormen. Zo zijn er edities in modder, water, heuvelachtig gebied en dergelijke. Deelnemers verleggen vaak de fysieke en psychologische grenzen van zijn of haar kunnen.

Wat houdt het traject precies in?

Als alles vlot verloopt starten we in de maand maart op en werken we toe naar een eventuele deelname van een obstacle run ergens in april of mei. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt er twee maal per week in kleine groepen met een semi -privé karakter getraind. Je krijgt basistechnieken mee en we trainen specifieke fysieke capaciteiten die eigen zijn aan de sport soms ook buiten de faciliteiten van Q-life. Gedurende het traject wordt een aantal keer progressie gemeten om te zien of er transfer is van training naar sportspecifieke vaardigheden.

Wat wordt er van mij verwacht als ik deelneem?

Idealiter kan je twee maal per week tijd vrij maken om te trainen in Q-life. Indien dit niet mogelijk is kan er ook een trainingsschema toegestuurd worden dat je zelfstandig afwerkt. Je gaat er mee akkoord dat resultaten van eventuele metingen opgenomen worden in de bachelorproef.

Wat is de kostprijs?

Voor deze gelegenheid is deelname aan het traject éénmalig volledig gratis! Een eventuele deelname aan een obstacle race zelf is uiteraard zelf nog te bekostigen.

Waarom zou ik hier aan mee doen?

De intensieve fysieke activiteit zorgt ervoor dat je lichaam endorfines produceert. Deze chemicaliën werken niet alleen als natuurlijke pijnstillers , ze geven je ook dat onoverwinnelijke gevoel van ‘runners high’.

Je boost je dagelijkse energielevels en immuunsysteem, stress vermindert en je vergroot je mentale weerbaarheid! Kortom, je staat sterker in het leven!

Talrijke onderzoeken zoals ‘Bratman, Levy, Daily & Gross, 2015’ hebben aangetoond dat fysieke activiteit in de natuur de hersenen oplaadt, de stemming verbetert en ontstekingen vermindert. Tijdens obstacle races en de training die eraan vooraf gaat, krijg je een flinke dosis natuur, plus een vitamine D boost erbovenop.

Het herinnert je eraan wat het betekent om je terug levend te voelen en brengt je oerinstincten terug boven. Onze lichamen zijn gemaakt om te bewegen uit overlevingsdrang. Een gebrek aan fysieke activiteit kan niet alleen chronische ziekte veroorzaken, het berooft ons van de innerlijke drang om te doen wat ons lichaam het beste doet en dat is wat obstacle running terug aanwakkert.

Ik kan zo nog wel even doorgaan met voordelen van obstacle running op te noemen. Wil jij ook bovenstaande zaken aan de lijve ondervinden, aarzel dan niet en neem contact op via

jonathan.rammeloo@student.howest.be

Hou de social media kanalen van Q-life in de gaten!

See you soon!