Wie houdt er nu niet van chocopasta? Als kind was ‘een stuutje met choco’ zo heerlijk en misschien staat dit nog op het menu in de ochtendrush. En waarom niet?
Maar wij kijken altijd hoe we jouw doelstelling kunnen ondersteunen en je levensstijl een upgrade te geven. De choco’s die je hedendaags in de winkels koopt, hebben weinig interesse in jouw doelstelling om fitter en energieker door te dag te komen. Laat staan wat die extra kilo’tjes betreft.
Daarom voorzien wij een zelfgemaakt recept om chocopasta te maken. Heerlijk, snel en ontzettend voedzaam!
Ingrediënten:
- 100 gr hazelnoten
- 8 el rijstmelk
- 3 el rauwe cacao
- 8 Medjoul dadels
- 2 el hazelnootolie
- snuifje zout
Bakwijze:
- snijd de dadels in twee en verwijder de pit
- laat de dadels een tiental minuten weken in warm water
- maal 100gr hazelnoten tot meel in een hakmolen of blender
- mix het hazelnootmeel met de rijstmelk, de cacao, de dadels, de hazelnootolie en het snuifje zout in een hakmolen
Tip van de coach:
Laat de hazelnoten een nacht weken in water vooraleer je ze mixt. Giet het water af en mix. Dit zorgt voor een gladdere pasta.
De chocopasta kan je afgesloten een 2-tal weken bewaren op een koele plaats.
180 thoughts on “Chocopasta”
Comments are closed.