Torhoutsesteenweg 107/2 8210, Zedelgem - Brugge info@q-life.be
050/39 28 56

Immuniteit

Immuniteit

Laatste weken is het wel duidelijk geworden dat onze immuniteit toch sterk verzwakt is. Niet alleen zijn er vele zieken, maar men is ook langer ziek dan andere jaren. Ondertussen wordt het kouder en natter buiten en die piek van het griepseizoen moet er nog aankomen.

Hieronder bespreken we enkele zaken die jouw immuniteit kunnen versterken.

Vitamine C

Dat deze vitamine een belangrijk onderdeel is van een goed functionerend immuunsysteem is algemeen geweten, maar toch nog onderschat. Wist je dat onderzoek aantoont dat het supplementeren van vit. C de duur van een gewone verkoudheid kan reduceren tot 50%?! De onderzoekers gebruikten tot 1g vit. C per dag.

Vitamine D

Vitamine D speelt een variatie aan rollen in het lichaam, waaronder de capaciteit van je immuunsysteem. Wist je dat de prevalentie van de gewone verkoudheid en de griep door onderzoekers gelinkt wordt aan de lagere vitamine D gehaltes tijdens de wintermaanden? Dat dagelijks 2x 15 minuten blootstelling aan de zon voldoende is om je vitamine D gehalte op peil te houden is trouwens een fabeltje, zeker in de winter. Het zonlicht heeft namelijk een specifieke invalshoek op onze aarde nodig om tot vitamine D productie te leiden. Wie noordelijker dan de Pyreneeën woont moet vit D extra supplementeren op voldoende waardes te halen/behouden.

Slaap

Wij, bij Q-life, hameren zo vaak op voldoende slaap en dit om verschillende redenen. Eén van de minder aangehaalde is de impact van slaaptekort op je immuunsysteem. Wie minder dan 7u per dag kwalitatief slaapt heeft niet alleen een hogere kans om ziek te worden maar is gemiddeld ook langer ziek dan wie 7-9u slaapt per nacht.

Heb je vragen over dit onderwerp? Contacteer ons zeker, onze coaches helpen je met veel plezier!