Torhoutsesteenweg 107/2 8210, Zedelgem - Brugge info@q-life.be
050/39 28 56

Fascial Stretch Therapy (FST)

Wat is Fascial Stretch Therapy (FST)?

Fascial Stretch Therapy (FST) is een dynamische en efficiënte manier om je lichaam te verzorgen. Het is een zachte stretchtherapie die volledig pijnvrij verloopt. Tijdens de therapie werken we op de fascia, het primaire bindweefsel in ons lichaam. Hierbij wordt de focus gelegd op elk aspect van beweging, van spieren over organen tot zenuwen.

Het doel van FST is om je flexibiliteit en souplesse te verhogen, pijn te verminderen en je meer bewegingsvrijheid te geven. FST kan bovendien bijdragen tot een sneller herstel van blessures doordat de bloedtoevoer naar de spieren gestimuleerd wordt. Ook sportprestaties kunnen zo verbeterd worden.

Contacteer Ons
//www.q-life.be/wp-content/uploads/2020/05/FST.jpg

Hoe verloopt een FST sessie?

Een FST-sessie gebeurt altijd één-op-één. Jij neemt ontspannen plaats op de massagetafel en ondertussen helpt de therapeut a.d.h.v. diverse technieken de fascia te stretchen.

In tegenstelling tot andere stretchmethodes blijft het lichaam tijdens een FST-sessie volledig in rust, om zo tot een diepere stretching te kunnen komen. Bij yoga moeten er bijvoorbeeld wel bepaalde spiergroepen actief blijven om zo’n effect te bekomen.

Wat zijn de voordelen van FST?

  • Verhoogde mobiliteit en flexibiliteit
  • Betere spierbalans
  • Betere sportprestaties en -herstel
  • Betere houding
  • Betere doorbloeding
  • Meer energie
  • Minder risico op blessures
  • Minder stijfheid en pijn

Veelgestelde vragen over Fascial Stretch Therapy

Hoe bereid ik me het best voor op FST?

Veel water drinken is erg belangrijk om je gewrichten soepel te houden. Goed gehydrateerd naar de therapie komen, helpt je de resultaten te verhogen.

Is FST pijnlijk?

De stretchsessie moet altijd zonder pijn verlopen. Op bepaalde momenten zul je een diepe stretch voelen, maar dat mag nooit pijn doen. Meld het dus zeker mocht je tijdens de sessie een pijnlijk gevoel ervaren!

Wat doen na de sessie?

Veel water drinken helpt om giftige stoffen weg te spoelen uit je lichaam. Rusten kan de resultaten bevorderen, maar hoeft niet. Verder kan je na de sessie jouw normale dagplanning aanhouden.

Welke kledij trek ik aan?

Draag losse, comfortabele kledij zoals een t-shirt en trainingsbroek. De armen en benen moeten namelijk vrij kunnen bewegen.

Mag ik voor of na FST sporten?

Beide opties zijn mogelijk. Er wordt wel aangeraden om eerst te sporten en daarna te stretchen voor het beste resultaat.

Wordt er lotion of olie gebruikt?

Nee, tijdens de therapie wordt geen lotion of olie gebruikt.