Torhoutsesteenweg 107/2 8210, Zedelgem - Brugge info@q-life.be
050/39 28 56

Hoe je gezondheidsdoelen in 2018 vast houden!?

Hoe je gezondheidsdoelen in 2018 vast houden!?

Een gezonde leefstijl ambieren in 2018 kan één van je goals zijn, maar hoe anticiperen op de momenten dat het niet zal lopen zoals je verwacht had?

Hieronder enkele tips die kunnen helpen om je focus hoog te houden in 2018.

  • Doelen als, ik wil gezond zijn dit jaar, zijn te vaag. Je zal specifiek moeten zijn in de zin van, ik wil een betere lichaamssamenstelling, ik wil terug een mooie houding, mijn slaap moet beter, medicatie afbouwen, je spieren optrainen, blessure preventief werken, ik wil mijn eerste triatlon of halve marathon doen,…

 

  • Wanneer je je doel bepaalt hebt, ga dan nog meer in detail! Hoe veel kilo wil je afvallen, hoeveel spieren wil je bijkomen, welke ondersteuning zoek ik bij mijn voorbereiding op een triatlon of halve marathon.

 

  • Ga werken met “short-term goals” ,zo kan je met baby steps werken naar je doelstellingen, en behaal je telkens kleine successen die je mentaal zullen sterken en je drive zullen verhogen om te blijven gaan voor je uiteindelijke Doel!

 

  • Maak een Mantra om je doel te behalen, bijvoorbeeld “ik heb alle energie die ik nodig heb om 5 kilo af te vallen” Zorg ervoor dat deze mantra ergens uithangt, herhaal dit 20 keer s’morgens, s’middags en s’avonds voor het slapen. Iedere dag moet je iets gedaan hebben om je doel te behalen. Hoe klein de stap ook is iedere stap is er één!