Torhoutsesteenweg 107/2 8210, Zedelgem - Brugge info@q-life.be
050/39 28 56

Performance Training Continuum

Performance Training ContineumAfgelopen weekend waren personal trainers Guy Germeau en Geert Lammertyn op opleiding bij kinesist en performance trainer Peter Pollet.

Wat hen vooraal aansprak en hier kort toegelicht wordt is zijn Perfomance Training Continuum.

In concreto wordt eerst en voor een diagnose gesteld door de geneesheer. Een kinesist, osteopaat of chiropractor volgen de patiënt vervolgens op.  Zodra deze groen licht geven om mobiliteit samen met stabiliteit verder te gaan opbouwen komen wij personal trainers aan bod voor wat men noemt de tweede rehab fase.

Performance Training ContineumEssentie van deze Performance Training Contineum is dat klanten of patienten, tot op een niveau van belastbaarheid komen waardoor ze functioneel in hun bewegingen zijn en vrij van pijnmedicatie. Ons doel met functioneel trainen beperkt zich niet enkel tot het terug kunnen uitoefenen van je job (voor de doorsnee Belg is dit zittend) of uitvoeren van courante huishoudelijke taken zonder pijn.

Door functioneel trainen zou je terug in staat moeten zijn op bv. terug een stevige wandeling te kunnen maken, baantjes trekken in het zwembad, spelen (klein)kinderen, terug op skivakantie kunnen gaan,… Dit en nog veel meer is funtioneel kunnen bewegen!

Om het met de woorden van Lieven Maesschalck, bekend kinesist,  te zeggen “every injury is an opportunity”.

Behandeling in 5 stappen: test, isolate, innervate, integrate en functional training

1. Test
Functioneel onderzoek is nodig om informatie te krijgen over de pijn samen met het herkennen van compensaties die lijden tot energieverlies (“energy leaks”).

2. Isolate
Het resetten van een bewegingspatroon op niveau van ROM (mobility) en Motor Control (stability). Hier komen tools als stick/foam rollen, Fat tool, tracties van toepassing ROM voor en na vergelijken. Test-retest.

3. Innervate
Met innervatie gaan we het bewegingspatroon van de spier(en) gaan versterken en deze re-educeren, spieractivatie starten, de spierintensiteit opvoeren, en motor-control activeren.

4. Integrate
Correctieve oefeningen met als doel capaciteit uit te bouwen! Kracht en uithouding verbeteren. Stap voor stap gaan we van geïsoleerd oefeningen over naar “Whole movement training”

5. Functioneel trainen
Trainen van bewegingspatronen en complexiteit toevoegen.

Meer weten?

Heb je vragen rond dit thema? Aarzel niet om ons te contacteren!